چرم طبیعی یک ماده با کاربرد های فراوان است که از هزاران سال پیش تا کنون توسط انسان ها استفاده می شود. این چرم از دباغی کردن پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند، بز و خوک برای ایجاد ماده ای با دوام و انعطاف پذیر به دست می آید. انواع مختلفی از چرم طبیعی در بازار موجود است که هر کدام ویژگی ها، ظاهر و کاربرد های منحصر به فردی دارند. انتخاب نوع چرم بستگی به کاربرد مورد نظر و کیفیت مطلوب محصول نهایی دارد. در این مطلب قصد داریم درباره انواع چرم طبیعی برای تولید کفش طبی گفتگو کنیم. در صورت تمایل به این بحث تا پایان صفحه همراه ما باشید.

انواع چرم طبیعی برای تولید کفش طبی

همان طور که گفتیم چرم طبیعی انواع مختلفی  دارد که هر کدام خواص و ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از رایج ترین انواع چرم طبیعی برای تولید کفش طبی مورد استفاده قرار می‌ گیرند، می‌ پردازیم:

انواع چرم طبیعی برای تولید کفش طبی چرم

چرم فول گرین

 چرم فول گرین یا چرم دانه کامل نوعی چرم است که از لایه بالایی پوست حیوان، جایی که دانه های طبیعی آن وجود دارد، ساخته می شود. این نوع چرم طبیعی با برداشتن مو و هر گونه نقص از لایه بالایی پوست حیوان و سپس دباغی کردن آن با روش‌ های طبیعی یا مصنوعی ساخته می‌ شود. چرم تمام دانه سنباده یا سفت نمی شود، به این معنی که دانه ها و نشانه های طبیعی خود را حفظ می کند.

این چرم به دلیل دوام، استحکام و زیبایی طبیعی شناخته شده است و بافت منحصر به فردی دارد. بهترین نوع چرم برای ساخت کفش طبی چرم اصل است که از چرم دانه کامل به دست می‌ آید. این چرم نسبت به سایر انواع چرم در برابر سایش مقاوم‌ تر است و با گذشت زمان و افزایش سن، پتینه‌ ای غنی ایجاد می‌ کند.

چرم دانه کامل به دلیل استحکام و دوام خود یک انتخاب عالی برای محصولاتی است که در معرض ساییدگی و پارگی قرار می گیرند. این چرم همچنین در برابر رطوبت و لکه مقاوم است که این امر نگهداری و مراقبت از آن را آسان می کند.

چرم دانه کامل به دلیل کیفیت و دوام می تواند در مقایسه با سایر انواع چرم گران تر باشد.  همچنین برای نگهداری در شرایط عالی نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارد، که این مراقبت‌ ها شامل ؛ حالت دادن دوره ای چرم و محافظت از آن در برابر نور مستقیم خورشید و دمای شدید است.

 چرم تاپ گرین

یکی دیگر از انواع چرم برای ساخت کفش طبی چرم تاپ گرین است. چرم تاپ گرین نوعی چرم است که از دومین لایه مرتفع پوست حیوانات درست زیر لایه رویی یا تمام دانه درست می شود. این چرم نازک تر و انعطاف پذیر تر از چرم تمام دانه است، اما همچنان مقداری از دانه و بافت طبیعی پوست را حفظ می کند. این نوع چرم نیز از کیفیت خوبی برخورداری بوده و بعد از چرم دانه کامل ( فول گرین) گزینه مناسبی برای تولید کفش طبی است.

چرم اسپیلت

یکی دیگر از انواع چرم طبیعی برای تولید کفش طبی چرم اسپیلت است.

این نوع چرم کیفیت پایین‌تری نسبت به سایر چرم ها دارد و دلیل این مسئله این است که چرم اسپلیت لایه زیرین پوست نازک‌تر و دوام کمتری نسبت به دیگر چرم ها دارد.

چرم اسپلیت دارای بافتی زبر و جیر مانند در یک طرف و روکش صاف‌تری از طرف دیگر است. قسمت ناهموار اغلب به عنوان نمای بیرونی محصول استفاده می شود، در حالی که سمت صاف تر به عنوان آستر استفاده می شود. چرم اسپلیت به دلیل نرمی، انعطاف‌پذیری و بافت طبیعی‌اش معروف است. سطحی مبهم و مخملی دارد که از دوام کمتری برخوردار است و در مقایسه با چرم های تمام دانه یا دانه بالا، مستعد ساییدگی است. با این حال، سبک تر و انعطاف پذیرتر است. در حالی که چرم اسپلیت به اندازه چرم دانه‌دار یا تمام دانه بادوام نیست، اما همچنان نسبتاً قوی است و می‌تواند در برخی محصولات مانند کفش طبی به خوبی مقاومت کند.

چرم باندد

این چرم بی کیفیت ترین نوع چرم طبیعی است که از به هم چسباندن تکه‌ های باقی‌ مانده از چرم‌ های دیگر تهیه می‌ شود و به آن چرم احیا نیز گفته می‌ شود. برای ساخت این نوع چرم، تکه‌ هایی که از ضایعات سایر چرم‌ ها باقی مانده را به شکل خمیر در آورده و سپس به هم می‌ چسبانند تا از این تکه های غیر قابل استفاده یک چرم یک دست و یک‌ پارچه به دست آید‌. کفش های طبی که از این نوع چرم تولید شده اند کیفیتی ندارند و در نتیجه عمر مفید آنها کم است.

چرم نبوک

چرم نبوک از دیگر انواع چرم طبیعی است که می‌ تواند برای ساخت کفش طبی مورد استفاده قرار بگیرد. این چرم ظاهری شبیه به چرم جیر داشته و کیفیت بسیار خوبی دارد. چرم نبوک از بیرونی‌ ترین لایه‌ های پوست حیواناتی همچون؛ گاو، گوساله و گوزن تهیه می‌شود. این چرم نسبت به سایر چرم‌ ها مقاومت و دوام بیشتری دارد، از این رو برای ساخت کفش طبی بسیار مناسب است. از آن‌ جا که لایه‌ های بیرونی پوست حیوانات هیچگونه زیبایی ندارند، برای تهیه چرم نبوک‌، عمل سمباده‌ زنی را روی چرم انجام می دهند با سمباده‌ زنی چرم یکدست و زیبا شده و برای ساخت انواع محصولات آماده می‌ شود.

 چرم نبوک انواع مختلفی دارد که رایج ترین آنها شامل؛ چرم نبوک ساده، چرم نبوک طرح دار، چرم نبوک گاوی و چرم نبوک گوساله می شود. چرم نبوک ساده بدون رنگ آمیزی و طرح   بوده و پس از دباغی مستقیما به بازار عرضه می شود. در مقابل چرم نبوک طرح دار پس از رنگ آمیزی و پرداخت طرح های ضربه خورده روی آن با ظاهری زیبا وارد بازار می گردد. چرم نبوک گاو و چرم نبوک گوساله نیز همان طور که از نام آنها پیداست از پوست دباغی شده گاو و گوساله به دست می آیند. این چرم ها کیفیت و ماندگاری بسیار بالایی داشته و تولید کفش طبی از این چرم ها، زیبایی، دوام و انعطاف کفش را تضمین می کند.

انواع چرم طبیعی برای تولید کفش

سخن پایانی

در این مطلب از سایت کفش طبی درباره انواع چرم طبیعی که برای تولید کفش طبی از آنها استفاده می شود و بهترین نوع آن اطلاعاتی در اختیار شما قرار دادیم که امیدواریم برایتان مفید بوده باشد. به هر حال انتخاب کفش طبی با هر کدام از این چرم ها بستگی به بودجه و سلیقه شما دارد. اما خرید یک کفش طبی که در ساخت آن از چرم اصل استفاده شده باشد، به خاطر دوام و کیفیت آن به صرفه تر نیز خواهد بود و شما را از خرید مداوم کفش طبی بی نیاز می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *